В Одесі з постамента старовинної гармати-пам'ятника прибрали напис про

В Одесі з постамента старовинної гармати-пам'ятника прибрали напис про "славу російської зброї"

Відео
Укрінформ
В Одесі з постамента старовинної гармати-пам'ятника на Приморському бульварі прибрали табличку з написом про "славу російської зброї".

Про це повідомив у Телеграмі начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, передає Укрінформ.

"Табличка з усім відомого пам'ятника з назвою "Слава ворожій зброї" прибрана назавжди. Єдина російська зброя, яка може бути в Одещині, - це зброя, яку ці недовояки кинуть на полі бою і яка стане нашими трофеями", - сказав у відеозверненні Марченко.

Йдеться, очевидно, про встановлену на Приморському бульварі гармату з англійського фрегата "Тигр", на постаменті якої було вибито слова про "славу российского оружия". Раніше місцеві активісти неодноразово заліплювали табличку написом "Слава воїнам АТО!", але місцеві прихильники "руского міра" зривали його.

Читайте також: Арка Дружби народів: що це було і що буде?

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці 29 квітня за рішенням сесії міської ради перейменували сім топонімів з проросійськими назвами. Того ж дня за перейменування в обласному центрі 45 вулиць проголосували депутати Хмельницької міськради.

У Мукачеві Закарпатської області завершили дерусифікацію. В міській територіальній громаді перейменували 79 вулиць, які носили ім’я радянських/російських діячів.

Київський міський голова Віталій Кличко заявляв, що складено список для перейменування понад 460 столичних вулиць, об‘єктів, який оприлюднений на сайті КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-