На Харківщині загарбники не дозволили передати гумдопомогу в захоплену Борівську громаду

На Харківщині загарбники не дозволили передати гумдопомогу в захоплену Борівську громаду

Укрінформ
На Харківщині російські загарбники не дозволили передати гуманітарний вантаж у тимчасово захоплену ними Борівську громаду.

Про це повідомляє у Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

"Великою проблемою в окупованій громаді залишається відсутність можливості перевести гроші у готівку або розрахуватися у магазині карткою. Багато місцевих жителів у цій ситуації опинилися без засобів до існування. Сьогодні представники місцевої влади та волонтери<...> намагалися передати на Борівщину гуманітарну допомогу: ліки, продукти харчування, засоби гігієни тощо, а також адресні посилки, зібрані людьми для рідних та близьких, що залишилися в окупації", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що вантаж було доставлено в смт Печеніги та підготовлено до передачі через Печенізьку дамбу. З іншого боку на нього чекали борівчани, у тому числі працівники швидкої допомоги та центральної лікарні, які мали забрати ліки. До 14-ої години люди сподівалися, що росіяни дозволять прохід на дамбу. Але окупанти повністю перекрили єдиний гуманітарний шлях і не пропустили навіть представників Червоного Хреста.

Коли люди все ж намагалися прорватися, загарбники робили постріли в повітря. Тож гуманітарний вантаж передати так і не вдалося.

Читайте також: На Харківщині з окупованих громад вдалося евакуювати майже тисячу людей

У селищній раді поінформували, що, за даними аеророзвідки, цього тижня кількість російських військ на території громади значно збільшилась. Окупанти будують укріплення, ставлять нові блокпости, посилено перевіряють документи у місцевих жителів. Можливо, вони готуються до серйозних боїв, припускають у селищній раді.

Інші військові підрозділи ворога проходять через територію громади транзитом у донецькому напрямку.

Як повідомлялося, в Борівській громаді, яка повністю захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та окупованим Куп'янськом, а також із Луганською та Донецькою областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-