На Сумщині почали оцифровувати зруйновану інфраструктуру

На Сумщині почали оцифровувати зруйновану інфраструктуру

Фото
Укрінформ
Проєкт RebuildUA запустив оцифрування зруйнованої інфраструктури на Сумщині, почали із Боромлі.

Про це повідомили на сайті Сумської ОВА, передає Укрінформ.

Наразі в рамках проєкту представники команди RebuildUA перевірили за допомогою дронів населені пункти Боромлянської громади.

"На Боромлю росіяни скинули 4 авіаційних бомби, які і спричинили найбільші руйнування. Суттєвих пошкоджень зазнала центральна частина села поряд із сільською радою: вибуховою хвилею тут зачепило приватні будинки та ряд комерційних об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, окрім Боромлянської громади учасники команди RebuildUA запланували провести обльоти населених пунктів Тростянецької та Охтирської громад, у яких зафіксована велика кількість руйнувань.

Зазначається, що інформація, зібрана в рамках співпраці проєкту RebuildUA, Агенції регіонального розвитку Сумської області та Сумської обласної військової адміністрації, буде використана не тільки для оцінки збитків і залучення фінансування на відновлення, а й для розробки комплексного плану просторового розвитку, аналізу земельних ресурсів та місцевої інфраструктури.

Читайте також: У Рівному оцифрували стародрук XVII століття, виданий Києво-Печерською лаврою

Як раніше повідомлялося, команда проєкту представила детальний звіт щодо руйнування міста Буча на Київщині. За період тимчасового захоплення у Бучі було пошкоджено 2 514 будівель із 20 254 наявних, майже 90% із будівель, що постраждали, належать до житлового фонду. Збитки оцінили в понад 5 мільярдів гривень.

Фото: Сумська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-