До зруйнованого харківського екопарку повернули верблюдів

До зруйнованого харківського екопарку повернули верблюдів

Відео
Укрінформ
У зруйнований росіянами «Фельдман Екопарк» під Харковом повертають тварин: до альпак, кіз, поні та птаства приєдналися верблюдиця з новонародженим малюком.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці засновник парку Олександр Фельдман.

«Мама-верблюдиця з верблюденям повернулися до екопарку! Малюк народився нещодавно у вимушеній еміграції. Він уже цілком зміцнів і добре почувається, тому фахівці дали добро на переїзд. Верблюденя росте з кожним днем. Тепер ми годуємо його молоком, а незабаром воно почне вже куштувати і тверду їжу», - розповів засновник.

Читайте також: Близько 20 іноземних компаній допоможуть у розмінуванні харківського «Фельдман Екопарку»

Як повідомляв Укрінформ, екопарк у лютому 2022-го опинився на лінії вогню, адже розташовується за харківською кільцевою дорогою. Звідти до кордону з РФ - подати рукою. Локація, яка була однією з родзинок Харкова, постраждала від обстрілів і замінована. Через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема потомство білих тигрів, пантер, ягуарів.

Під час обстрілів загинули троє співробітників екопарку, які приїжджали годувати тварин. Також загинув 15-річний хлопець, який допомагав батькам евакуювати тварин.

19 квітня на території знайшли тіла ще двох співробітників, розстріляних російськими солдатами на початку березня.

Читайте також: Одесити допомагають облаштовувати зоопарк та підтримують тварин грошима

Найбільше тварин із парку прийняли колеги з Ковалівки на Полтавщині, також прихистили тварин у міському зоопарку Харкова, в Одесі та інших містах України.

Наразі парк починає відроджуватися. 1 червня відкрилася «Долина альпак» - навпроти основної території екопарку. Ця локація очищена від вибухонебезпечних предметів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-