У Чернігові демонтують готель, у який влучила російська ракета

У Чернігові демонтують готель, у який влучила російська ракета

Укрінформ
Виконавчий комітет Чернігівської міської ради надав містобудівні умови для демонтажу зруйнованої будівлі готелю «Україна» та його реконструкції на орендованій земельній ділянці.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

"Питання (демонтажу - ред.) готелю «Україна» необхідно вирішувати оперативно, тому що ця будівля несе загрозу чернігівцям. На щастя ніхто не постраждав, коли сталася аварійна ситуація і відвалилася частина даху. Якщо станеться подібна трагедія, то це буде відповідальність власника. І добре, що після півтора року вони виходять на виконком з проханням надати дозвіл на демонтаж та реконструкцію. Демонтаж бажано б розпочати вже найближчими тижнями після ухвалення цього рішення", — сказав виконувач обов'язків міського голови Олександр Ломако.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли дев'ять областей України - зведення ОВА

Будівля готелю «Україна» була зруйнована вночі 11 березня 2022 року, ймовірно, внаслідок влучання російської ракети «Іскандер». Після завершення активних бойових дій на території області міський голова Владислав Атрошенко неодноразово публічно звертався до власників будівлі з проханням почати демонтаж.

2 червня 2023 року через сильний буревій зірвало частину даху зруйнованого готелю, яка впала на проїжджу частину на просп. Перемоги, пошкодивши тролейбусну контактну мережу.

Фото: Чернігівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-