Вимагали гроші у призовників: на Вінниччині викрили схему з довідками ВЛК

Вимагали гроші у призовників: на Вінниччині викрили схему з довідками ВЛК

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань виявили махінації із висновками військово-лікарської комісії у місті Хмільнику Вінницької області, триває перевірка щодо видачі фіктивних довідок про непридатність до служби.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє в Телеграмі.

За оперативною інформацією, із лютого 2023 року представники ВЛК налагодили злочинну схему одержання коштів від призовників. За визнання “непридатним” до служби чоловіки мали заплатити від 3 тисяч доларів, а лікарі ставили неправдиві діагнози щодо наявних проблем зі здоров’ям військовозобов’язаних.

ДБР перевіряє можливу причетність до злочину керівництва ВЛК та представників інших медичних установ міста.

Крім того, є підстави вважати, що учасники схеми вимагали гроші навіть у тих осіб, які насправді є непридатними до служби.

Читайте також: На Київщині викрили голову ВЛК, яка за хабарі «списала» пів сотні ухилянтів

30 серпня 2023 року працівники ДБР провели обшук у приміщенні одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону.

Під час обшуку виявили та вилучили засоби зв’язку, службову документацію, чорнові записи, а також грошові кошти невідомого походження у гривні та іноземній валюті на загальну суму понад 70 тис. грн в окремих конвертах із прізвищами.

Читайте також: Резніков - про хабарі у ВЛК: Йдеться переважно про цивільні комісії

У ході досудового розслідування буде надана правова оцінка діям відповідних посадовців.

Попередня кваліфікація правопорушення - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань викрили голову військово-лікарської комісії одного з районів Київської області, яка за гроші визнавала військовозобов’язаних непридатними до служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-