У Вінниці презентували каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, передає Укрінформ.
«Каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico створений у рамках грантового проєкту Ради Європи «Шлях має тривати». У ньому зібрано понад 20 рецептів унікальних страв з 11 громад, розташованих уздовж маршруту Camino Podolico (Подільський шлях святого Якова)», - повідомили у департаменті.
Зазначається, що рецепти локальних страв у громадах Вінницької та Хмельницької областей зібрані в ході експедиції з вивчення нематеріальної культурної спадщини, зокрема гастрономічної. Її учасники відвідали майстер-класи з приготування подільських страв від носіїв автентичної кухні. Їх не тільки зафіксували на фото і відео, а й упорядкували і видали у двомовному каталозі.
Йдеться про такі незвичні страви, як білий борщ на сушені з груш та яблук, квашені огірки з медом, урванці та вареники в киселі, начинку тощо.
Каталог гастрономічної спадщини культурного маршруту Camino Podolico видали накладом 200 примірників. Його використовуватимуть для промоції кулінарних родзинок Подільського шляху святого Якова як елемент розвитку цього туристичного маршруту.
Як повідомлялось, Camino Podolico (Подільський шлях святого Якова) – це культурно-пізнавальний та екологічний маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через місто Бар. Його створено за зразком Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела в Іспанії.