Кличко і Попко не прийшли на засідання ТСК щодо Києва

Кличко і Попко не прийшли на засідання ТСК щодо Києва

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко та начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко не прийшли на засідання тимчасової спеціальної комісії, створеної Верховною Радою для дослідження ефективності роботи столичних органів влади.

Як сказав журналістам після засідання ТСК її голова, народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, без безпосередньої присутності Кличка та Попка важко зрозуміти межу їхніх повноважень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, як і минулого разу, що б там не говорили, на 95% втримали конструктив. Що стосується частини законодавчої, то вона однозначно була конструктивна. І ми розуміємо, що спроможні разом напрацювати рішення. Що стосується питань, які піднімалися щодо карти, за якою містяни можуть знайти укриття, що стосується питання Поштової площі, я думаю, всі побачили, що більше питань, ніж відповідей. Але я думаю, правильно те, що ми домовилися - члени ТСК разом з київською міською владою - вийти на об'єкт і на власні очі перевірити, в якому вона (Поштова площа - ред.) там стані, чи є там аварійна ситуація, чи немає, чи є там підтоплення, чи немає...", - сказав Безгін.

Читайте також: Чи врятує Житній ринок нова довгострокова оренда

На уточнення, чому комісія приділила мало уваги саме питанню розмежування та ефективності реалізації повноважень КМДА та КМВА, як було анонсовано, народний депутат відповів: "Не було голови КМДА, не було голови КМВА. Напевно, без їхньої безпосередньої участі важко зрозуміти цю межу. Так само і в цих кейсах, їх же не просто так підняли. Ми не почули відповідей, хто конкретно, наприклад, відповідальний за інформування містян про те, де є укриття. Не почули. Це проблема. Будемо продовжувати копати в цьому напрямку. Знову ж таки, зробимо запити, звернення".

Він нагадав, що коли запускалася ТСК, однією з основних тез було, що треба змінювати законодавство.

"Мова тоді йшла про законодавство про столицю, про законодавство про воєнний стан, про те, що говорили всі представники - і "Слуги народу", і "Європейської солідарності". Ну є оцей хаос - незрозуміло, де закінчується відповідальність Кличка, де починається відповідальність Попка. Незрозуміло, а страждають у підсумку всі, тому що хаос - це ж має наслідком невизначеність, завжди можна "пропетляти". Тому це треба робити. Те, що звучало ( на засіданні ТСК - ред.) - по Конституції і по виборах у районні ради - абсолютно правильно звучало, - це неможливо, допоки не завершиться повномасштабна війна. По Конституції неможливо", - зазначив Безгін.

Також він зауважив, що комісія буде подавати свої пропозиції щодо закону про столицю та воєнний стан.

Читайте також: У Києві рівень води у Дніпрі за добу зріс на 36 сантиметри

"Закон про столицю вже тільки наша каденція двічі намагалася переписати. Наразі в цій частині ми маємо напрацювання ще комітетські, які лежать з 2021 року, але, вочевидь, ми зараз маємо взяти представників КМДА, тих, хто були конструктивні, і разом з ними спробувати вивести ще нову концепцію", - сказав голова ТСК.

Нардеп припустив, що наступне засідання Комісії може відбутися за два тижні: "Будемо планувати, спираючись на парламентський розклад засідань. Скоріш за все, через два тижні. Будемо намагатися вийти на формат "два через два".

Як повідомлялося, у лютому 2024 року Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №10460 про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади Києва як столиці України під час воєнного стану.

Очолив комісію депутат від партії «Слуга народу» Віталій Безгін.

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що розраховує на ґрунтовну й результативну роботу нової тимчасової комісії, утвореної Верховною Радою для дослідження ефективності функціонування столичних органів влади.

Водночас на засідання ТСК у вівторок, 23 квітня, Кличко не прийшов, але у своєму Фейсбуці зазначив, що "на перше засідання сходив, побачив, як усе відбувається, — без конструктиву і задля шоу. Витрачати час на такі посиденьки не бачу сенсу".

Не прийшов на засідання ТСК і голова КМВА Сергій Попко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-