Сім’ї з дітьми закликають не повертатися у прибережні райони Херсонщини - через обстріли

Сім’ї з дітьми закликають не повертатися у прибережні райони Херсонщини - через обстріли

Укрінформ
На деокупованій Херсонщині родини з дітьми закликають не повертатися у прибережні райони під обстріли та просять дотримуватися рішення Ради оборони Херсонщини про примусову евакуацію таких родин.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення оприлюднила у Телеграмі Милівська сільська військово-цивільна адміністрація.

«Обстріли російської армії не вщухають, попри це, деякі родини повертаються під обстріли в прибережні райони, оминаючи блокпости. Це стосується й Милівської громади, адже села, розташовані в прибережній зоні, перебувають під щоденними обстрілами», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росіяни за добу обстріляли 24 населені пункти Херсонщини, є загиблий та поранені

У військовій адміністрації наголосили, що це надзвичайно небезпечно і необґрунтовано з точки зору безпеки. Влада наголошує на важливості дотримання рішення Ради оборони Херсонщини про примусову евакуацію родин з дітьми з прибережних районів.

Батьків та опікунів, попри проблеми, з якими стикаються ВПО, закликають не ризикувати життями дітей.

Читайте також: За добу з Покровського району Донеччини евакуювали ще 17 осіб, із них вісьмох дітей

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині визначили населені пункти для обов’язкової евакуації у примусовий спосіб родин із дітьми. Після деокупації з правобережжя Херсонщини станом на 9 квітня евакуювалися майже 45 тис. жителів, серед них майже 6 тис. дітей.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-