Блінкен оголосив про виділення гранту на виробництво протезів для українських ветеранів

Блінкен оголосив про виділення гранту на виробництво протезів для українських ветеранів

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання компанії Esper Bionics ґранту USAID у сумі 150 тисяч доларів, який допоможе забезпечити потреби у протезуванні.

Про це йдеться у пресрелізі USAID, наданому Укрінформу.

«Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України» надасть ґрант у сумі 150 тис. доларів компанії Esper Bionics, яка виготовляє інноваційні роботизовані протези для українських ветеранів і тих людей у всьому світі, що мають особливості кінцівок», - ідеться у повідомленні.

Цей ґрант дасть змогу Esper Bionics створити 20 нових робочих місць, збільшити обсяг продажів на 2 млн дол. протягом наступного року та забезпечити додаткові інвестиції у діяльність компанії на суму 2 млн дол.

Читайте також: У Львові запрацював центр протезування UNBROKEN

Esper Bionics – інженерно-технічна компанія, яка з 2019 року виготовляє біонічні протези та вже отримала низку відзнак. Її штаб-квартира розташована у Нью-Йорку, а інженерно-конструкторські та виробничі підрозділи – у Києві.

Компанія виготовляє роботизовані протези, до яких належить перший у світі робопротез руки, що використовує штучний інтелект і хмарне зберігання даних.

У травні 2022 року компанія розпочала програму «Esper для України», яка дає змогу українським ветеранам отримати протези рук Esper Hand за більш доступною ціною, а також забезпечує пацієнтам з ампутацією кінцівок підтримку у ході протезування та використання протеза.

Читайте також: Ветеранська спільнота є потенціалом у повоєнному відновленні України - Верещук

У межах програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» США допомагають українським підприємствам створювати нові робочі місця, підвищувати кваліфікацію працівників і переорієнтовувати діяльність на західні ринки, що дозволить підвищити обсяги продажів та експорту.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок до Києва прибув державний секретар Ентоні Блінкен, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих обстрілів з боку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-