У поліції підтвердили відкриття провадження за фактом незаконного збагачення мера Очакова

У поліції підтвердили відкриття провадження за фактом незаконного збагачення мера Очакова

Укрінформ
На Миколаївщині порушили кримінальну справу за фактом незаконного збагачення під час війни та інші порушення міського голови Очакова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця обласного управління поліції Миколаївської області Марина Калина.

«Стосовно мера Очакова порушено кримінальні провадження за двома статтями: за ч.1 статті 366-2 ККУ (Декларування недостовірної інформації) та ст. 368-5 (Незаконне збагачення)», - сказала Калина.

Вона також зазначила, що розслідування веде поліція Миколаївської області. Наразі в інтересах слідства жодних деталей не розголошують.

Варто зазначити, що міським головою Очакова з 2020 року є Сергій Бичков.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що поліція відкрила провадження щодо мера Очакова за ч.1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Читайте також: Посадовцю, який намагався переконати мера Очакова здати росіянам місто, загрожує довічне

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки незаконного збагачення під час війни на 12 млн грн та інші порушення у міського голови Очакова.

Зокрема, встановлено, що під час війни у 2022 році посадовець разом із дружиною набули у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн. Крім того, він отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн. Подаровані кошти значно перевищують законні доходи матері, які з 1998 року становили всього трохи більше 580 тис. грн. Доходи міського голови Очакова та його дружини із підтверджених джерел також не давали змоги придбати квартиру в Іспанії за рахунок власних коштів.

Більше того, посадовець у декларації, серед іншого, зазначив про зростання у звітному періоді грошових активів на 2 млн грн, але законність джерел їх походження не підтвердив під час перевірки.

Під час повної перевірки декларацій встановлено також, що дружина посадовця отримала на свій банківський рахунок понад 300 тис. грн від фізичної особи-підприємця, який неодноразово виконував роботи та надавав послуги для Очаківської міської ради. Мер повідомив, що ці кошти були отримані нібито на придбання автомобіля для Очаківської міської ради. Ці твердження спростовані під час перевірки. Зазначені кошти дружина витратила на власні потреби, зокрема на придбання одягу.

Фото: НикВести

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-