У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу Сил оборони

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу Сил оборони

Фото
Укрінформ
У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії, який має на меті надавати консультаційно-інформаційні послуги щодо служби у Силах оборони, відповідно до бажання й досвіду людей та потреби війська.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«Ми раді, що такий центр відкрився вже і в Миколаєві. Він дуже потрібний, адже соцмережі заповнені російською пропагандою зі страшилками про військову службу. Тому хочу ще раз зазначити, що завдання центру якраз полягає в тому, щоб надати інформацію, роз’яснити можливості, права та умови для майбутніх військовослужбовців. Тут не вручають повістки, тут ніхто нікого нікуди не забирає», - зазначив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу Сил оборони / Фото: Алла Мірошниченко, Укрінформ

Від також додав, що відвідування центру ні до чого не зобов’язує. Це лише можливість отримати відповідь на всі питання. Якщо в процесі хтось передумає, то можна відмовитися без будь-яких наслідків.

«У мене є знайомі, які завдяки таким центрам знайшли собі місце служби в Силах оборони айтішниками та на інших спеціальностях, і кажуть, що шкодують, бо не пішли сюди раніше, і, відповідно, втратили час. Адже могли вже давно приносити користь армії, знаходячись не на передовій, а в безпечних місцях», - додав очільник області і зізнався, що буде просити, щоб тут підшукали пілотів малої авіації та дронів, які зараз необхідні в області

У свою чергу міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич наголосив, що хоч центр і знаходиться в приміщенні міськвиконкому, але доступ до нього вільний. Це цивільна установа і тут працює лише дві дівчини – найняті працівниці. Ніяких військових чи охорони тут немає. Прийти може кожен, щоб поцікавитися, отримати інформацію і піти подумати.

За словами представника Міноборони з питань рекрутингу Олексія Бежевця, це вже 22 центр в Україні і їхня мета, щоб такі були у кожному місті.

«Це сервіс, який має допомогти людям зорієнтуватися, отримати інформацію, побороти страхи і знайти своє місце в лавах Сил оборони з урахуванням досвіду, віку, стану здоров'я тощо. Рекрутер підтримує контакт з людиною на всьому шляху до служби, щоб вона дійсно потрапила у ту частину чи бригаду, на ту спеціальність, яку хотіла», - сказав Бежевець.

Читайте також: У Києві відкрився перший рекрутинговий центр Сил спецоперацій

Він також наголосив, що сьогодні Силам оборони потрібні усі спеціальності. Якщо людина раніше не служила, то її відправляють на підготовку, яка триває протягом місяця. Якщо є досвід, то відразу йде у частину.

Наразі до рекрутингових центрів в Україні вже звернулося понад шість тисяч людей, півтори тисячі з яких перебувають у тій чи іншій стадії оформлення документів.

Вже у перші хвилини роботи центру у Миколаєві сюди завітали кілька молодих людей. Серед них і 18-річний Владислав. Він зазначив, що завжди мріяв бути військовим, зокрема хоче служити морським піхотинцем і має для цього відповідну фізичну підготовку. Тому й прийшов до рекрутерів, щоб ті зорієнтували і допомогли визначитися з місцем служби.

Як повідомлялося, на Закарпатті відкрили перший рекрутинговий центр НГУ - із 28 травня він працює в Ужгороді, тут можна влаштуватися на вакантні посади в частині Нацгвардії, що дислокується в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-