На Рівненщину в червні вирушать чотири евакуаційні поїзди з Донеччини

На Рівненщину в червні вирушать чотири евакуаційні поїзди з Донеччини

Укрінформ
У місцях тимчасового проживання на Рівненщині є близько 270 вільних місць для евакуйованих із Донецької області, у червні буде організовано чотири евакуаційні рейси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в Телеграмі.

"У червні Рівненщина прийматиме евакуйоване населення з Донецької області. Загалом заплановано чотири евакуаційні рейси на Рівненщину: 3, 11, 19 і 27 червня. Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, яке відбулося минулого тижня", - зазначають у відомстві.

За словами представниці Рівненської обласної військової адміністрації, у місцях тимчасового проживання є близько 270 вільних місць для евакуйованих. У разі нестачі цих місць буде залучено реєстр приватного житла. Також в області облаштовано два приміщення для розміщення дитячих будинків сімейного типу.

Читайте також: Із трьох районів Харківщини евакуювали 11,2 тисячі людей

Згідно з повідомленням Верещук звернулася до представників ЮНІСЕФ із проханням підтримати дітей, які будуть евакуйовані, а також налагодити для цього комунікацію з ОВА.

"Важливо, щоб там, де планується розміщення евакуйованого населення, була належна соціальна інфраструктура. Також люди мають розуміти, що на новому місці їм нададуть усю необхідну допомогу та підтримку", – наголосила віцепрем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 11-річного сина жінки-військовослужбовиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-