На Донеччині готують евакуацію дітей із Лиману та шести сіл

На Донеччині готують евакуацію дітей із Лиману та шести сіл

Укрінформ
У Донецькій області через погіршення безпекової ситуації у зв’язку з ворожими обстрілами вирішено вивезти дітей з міста Лиман та шести сіл.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Донецька ОВА із посиланням на начальника ОВА Вадима Філашкіна.

«Безпекова ситуація у регіоні за останній тиждень значно погіршилася… З огляду на постійні важкі обстріли, на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС прийняли важливе рішення про евакуацію родин із дітьми з деяких населених пунктів області. Зокрема, необхідно вивезти дітей з Лиману, сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки Лиманської громади, села Прогрес Гродівської громади та селища Зоря Іллінівської громади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі в обласній військадміністрації чекають на погодження цього рішення від Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Влада області вкотре закликала населення евакуюйтесь до безпечніших регіонів України. «Перебуваючи в області, ви ризикуєте своїм життям та життями своїх близьких», - наголосили в ОВА.

Читайте також: На Рівненщину в червні вирушать чотири евакуаційні поїзди з Донеччини

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти.

Область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донеччини наразі залишаються близько 472 тисячі жителів. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 мільйон 415 тисяч людей, з них понад 168,77 тисячі дітей.

Фото ілюстративне: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-