Із Лиманської громади на Донеччині потребують евакуації ще 356 дітей

Із Лиманської громади на Донеччині потребують евакуації ще 356 дітей

Відео
Укрінформ
Із небезпечної Лиманської громади Донецької області треба ще вивезти 356 дітей, щоб зберегти їм життя.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає кореспондент Укрінформу.

«Кілька днів тому я провів комісію ТЕБ та НС, були визначені сім населених пунктів вздовж лінії фронту. Більша - це Лиманська громада, де перебуває 356 дітей. І наша мета – зберегти життя дітей і вивезти їх із зони активних бойових дій», - сказав очільник області.

Читайте також: На Рівненщину в червні вирушать чотири евакуаційні поїзди з Донеччини

Він зазначив, що ворог кожного дня активізує обстріли по Лиманській громаді, як і по Очеретинській і Часовоярській та майже по всій лінії фронту.

Як повідомлялося, в Донецькій області на комісії ТЕБ та НС вирішили евакуювати родини з дітьми з Лимана, а також сіл Липове, Нове, Карпівка, Ставки Лиманської громади, села Прогрес Гродівської громади та селища Зоря Іллінівської громади.

Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти.

Область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. На території Донеччини наразі залишаються близько 472 тисяч жителів. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 415 тис. людей, з них понад 168,77 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-