Підрив Каховської ГЕС: встановили місце перебування 64 людей, доля яких була невідома

Підрив Каховської ГЕС: встановили місце перебування 64 людей, доля яких була невідома

Укрінформ
На Херсонщині поліція встановила місце перебування 64 людей, доля яких була невідома після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«Рік тому російські війська підступно підірвали дамбу Каховської ГЕС. Тоді поліцейські, працівники ДСНС, військові, волонтери розпочали масштабну рятувальну операцію. Загалом евакуювати вдалось близько 3 тисяч жителів Херсонщини. Часто під ворожими обстрілами, які не вщухали ні на день», - ідеться у повідомленні.

У поліції інформують, що внаслідок цієї техногенної катастрофи 33 людини загинули. Ще 28 були поранені, серед них 5 поліцейських. 158 осіб тоді зникли безвісти, місце перебування 64 із них встановили.

Підкреслюється, що органи досудового слідства розпочали 188 кримінальних проваджень, пов’язаних із наслідками підриву Каховської ГЕС. Наразі поліцейські прийняли майже 9 тисяч заяв про пошкодження майна та провели близько 4 тисяч оглядів. Проте остаточні масштаби принесеної шкоди встановити поки що неможливо.

Ліквідація наслідків техногенної катастрофи триває.

Херсонська ОВА інформує у Телеграмі, що після підриву Каховської ГЕС за лічені години «велика вода» поглинула шість сотень квадратних кілометрів Херсонщини. Це 8 тисяч гектарів полів, 55 тисяч гектарів лісів, 96 тисяч гектарів заповідних земель.

Як наголошується, Росія здійснила цілеспрямований злочин екоциду, підірвавши греблю Каховської гідроелектростанції, тож РФ зобовʼязана понести покарання за ту біду, що принесла на херсонські землі.

Читайте також: МЗС у річницю підриву Росією Каховської ГЕС закликає світ запобігти новим техногенним катастрофам

«2024 — це ключовий рік для міжнародного права, прав людини та кліматичної справедливості. Нині очікуємо рішення від трьох Міжнародних суддів», - зазначили в Херсонській ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-