«Були змушені захищатися»: у ТЦК Харківщини зреагували на відео бійки з участю їхніх працівників

«Були змушені захищатися»: у ТЦК Харківщини зреагували на відео бійки з участю їхніх працівників

Укрінформ
У ТЦК Харківщини прокоментували відео, поширене у соцмережах, на якому зафіксовано конфлікт між військовослужбовцями центру та декількома громадянами.

Як передає Укрінформ, відповідний коментар Харківський обласний ТЦК та СП розмістив у Фейсбуку, схарактеризувавши ситуацію як черговий випадок маніпулятивного перекручення інформації

Уточнюється, що інцидент стався 10 червня, під час оповіщення громадян у місті Мерефа Харківської області.

«Військовослужбовці запропонували громадянину пред’явити військово-облікові документи, отримали відмову у грубій формі та запропонували дочекатись співробітників Національної поліції для подальшого з’ясування.  Після цього підійшли ще декілька громадян, можливо родичі громадянина, який відмовився називатись та надавати будь-які документи. Вони накинулись з брутальної лайкою на військовослужбовців, ображали їх гідність та завдали декількох ударів, у тому числі застосовуючи предмет, схожий на палицю. Один з військовослужбовців отримав ушкодження», - йдеться в повідомленні.

За фактом заподіяння тілесних ушкоджень військовослужбовцю під час виконання службових обов’язків розпочато кримінальне провадження.

Читайте також: Працівники ТЦК не мають права затримувати людей - Веніславський

Як зазначили в ТЦК, попередньо встановлено, що військовослужбовці, на яких було скоєно напад, намагалися спершу уникнути конфлікту, а потім були змушені захищатися. І саме ця частина конфлікту зафіксована на оприлюднених відео.

«Фрагменти відео щодо ситуації, зазначеної вище, відсутні», - зауважили в ТЦК, додавши, що за фактом інциденту призначено службову перевірку, і командування надає повне сприяння роботі правоохоронних органів.

Військові наполегливо просять громадськість та представників ЗМІ уникати передчасних оцінок і коментарів до завершення слідчих дій та відповідних судових рішень.

Читайте також: Смерть чоловіка у Житомирському ТЦК: стали відомі нові обставини

«Нагадуємо, військовослужбовці, які здійснюють оповіщення військовозобов’язаних – це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час і перебувають під захистом закону. Будь-які спроби перешкоджання оповіщенню, образи, опір, напад – матимуть неминучі наслідки, правопорушники нестимуть відповідну адміністративну чи кримінальну відповідальність», - резюмували в Харківському ОТЦК та СП.

Як повідомлялося, у Чернівецькій області завершили досудове розслідування та передали до суду справу проти двох мешканців гірського села, які напали із сокирами на військових ТЦК та СП. Їм загрожує до семи років тюрми.

Фото: ОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-