В Одесі сталася масова бійка між медиками та працівниками ТЦК - поліція відкрила справу

В Одесі сталася масова бійка між медиками та працівниками ТЦК - поліція відкрила справу

Укрінформ
В Одесі правоохоронці розпочали розслідування щодо масової бійки, яка сталася між працівниками швидкої медичної допомоги і районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомили в ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

За даними поліції, бійка сталася 11 червня о 13-й годині в Київському районі міста Одеси.

«Спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону за фактом конфлікту розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)», - йдеться у повідомленні.

Відео бійки з’явилося у місцевих телеграм-каналах.

За даними видання Суспільне, водій карети екстреної медичної допомоги прийшов до Київського РТЦК та СП Одеси щоб оновити дані, проте його відмовились відпускати. Коли йому стало погано, викликали медиків, яких після приїзду також відмовились відпускати.

На місце прибули декілька бригад екстреної служби. Сталися сутички між екіпажами швидкої та працівниками ТЦК, а також їх помічниками.

Фото: скриншот із відео телеграм-каналу Xydesa

В свою чергу в Одеському обласному ТЦК та СП повідомили, що під час роботи мобільної групи оповіщення один громадянин відмовився надати документи, що посвідчують особу та військово-облікові документи.

Через це його доставили до Київського РТЦК та СП міста Одеса для оновлення облікових даних, де йому начебто стало зле.

«Через годину після цього до Київського РТЦК та СП приїхала група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої медичної допомоги. Вони стверджували, що прибули на виклик раніше доставленого до РТЦК та СП громадянина, і наполягали на його госпіталізації. Ці особи посилалися на діагноз, який раніше не був підтверджений лікарями військово-лікарської комісії. Проте на запит представників Київського РТЦК та СП надати документи, які б підтвердили їх приналежність до системи охорони здоров’я, вони відмовилися. Через це виникла підозра, що прибулі особи намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби, на яку він був визнаний придатним за висновком військово-лікарської комісії», - повідомили в ТЦК.

Читайте також: «Були змушені захищатися»: у ТЦК Харківщини зреагували на відео бійки з участю їхніх працівників

Після цього затримані особи зателефонували на лінію 103 та повідомили про «силове утримання медиків посадовими особами київського РТЦК та СП міста Одеса».

«На місце події, окрім представників бригад швидкої допомоги, прибули також невідомі цивільні особи, які спровокували бійку. В результаті інциденту травми отримали як військовослужбовець Київського РТЦК та СП, так і представники екстреної служби», - додали в ТЦК.

Як повідомляв Укрінформ, через черговий інцидент із криками та скандалом в одеській маршрутці, коли працівники ТЦК та соцпідтримки намагалися перевірити облікові документи чоловіків, військовослужбовців ТЦК та СП притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-