Уряд виділив додаткові ₴2,5 мільярда на підтримку енергосистеми Харківщини

Уряд виділив додаткові ₴2,5 мільярда на підтримку енергосистеми Харківщини

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів виділив додаткові 2,5 млрд грн, які спрямують на підготовку енергосистеми Харківщини до зими.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

"Для уряду пріоритетом залишається відновлення енергосистеми, її стійкість та підготовка до зими. Особливу увагу приділяємо Харківській області та місту Харкову. У бюджеті міста на підготовку до опалювального сезону передбачені 2 млрд грн. Уряд сьогодні виділяє для Харкова та Харківщини додаткові 2,5 млрд грн", - сказав він.

За словами Шмигаля, ці кошти спрямують на відновлення енергосистеми регіону, міста, на встановлення когенераційних установок, блочно-модульних котелень та газових генераторів.

"Тобто це кошти для того, аби взимку жителі Харківщини мали світло та тепло", - зауважив він.

Читайте також: НБУ ухвалив рішення, що посилять фінансування проєктів відбудови енергетики - Шмигаль

Прем'єр-міністр додав, що на центральному рівні уряд продовжує заходи з децентралізації енергосистеми. Він зазначив, що в основу плану з децентралізації закладені два принципи. Перший — це доступність енергообладнання для людей, ОСББ, громад та бізнесу. Другий полягає в спрощенні підключення та експлуатації цього енергообладнання.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів Україна втратила 50% спроможності генерації електроенергії, влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-