На Хмельниччині затримали посадовця міськради - передавав ФСБ дані про українських військових

На Хмельниччині затримали посадовця міськради - передавав ФСБ дані про українських військових

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала керівника одного із відділів Хмельницької міської ради, який передавав росіянам дані про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці.

“Найбільше ворога цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також фігурант намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на передову”, - ідеться у повідомленні.

За наявними даними, росіяни планували використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, а також можливих диверсій і терактів.

СБУ своєчасно викрила ворожі плани і затримала зловмисника, коли він із робочого кабінету намагався передати розвіддані росіянам.

Як встановило розслідування, фігурант потрапив у поле зору ФСБ під час навчання у 90-х у Московському технічному університеті імені Баумана.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ з ним зв’язався кадровий співробітник ФСБ і залучив до розвідувально-підривної діяльності проти України. Вони підтримували комунікацію через анонімні чати в месенджерах.

Читайте також: На Донеччині затримали агента ГРУ, який готував прорив оборони на Покровському напрямку

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Чоловік перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала російську агентку, яка коригувала удари по Харкову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-