В Івано-Франківському університеті пошкоджені 12 корпусів, один - напівзруйнований

В Івано-Франківському університеті пошкоджені 12 корпусів, один - напівзруйнований

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківському університеті нафти і газу внаслідок ракетної атаки пошкоджені 12 корпусів. Один із них - напівзруйнований.

Про це в Івано-Франківську на брифінгу повідомив ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу Ігор Чудик, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми отримали доволі серйозні руйнування по одному із корпусів університету. За візуальною оцінкою, це близько 50% його руйнації, тобто повністю знищена покрівля і один кут приміщення. Всі вікна, внутрішнє наповнення, а це лабораторна і навчальна база, повністю зруйновані…. Практично 12 корпусів університету також постраждали, вони з вибитими шибками, дверима. Це близько 150 вікон, 100 внутрішніх дверей, 25 вхідних», - сказав Чудик.

Він додав, що вже є сумніви щодо подальшої експлуатації ще одного з корпусів університету, де помічено тріщини і пошкодження каркасу будівлі.

«Спортивна інфраструктура теж пошкоджена. Чаша басейну отримала деформаційні ушкодження, бачимо протікання води» , - зазначив ректор.

Читайте також: Нафтогаз допоможе відновити пошкоджений внаслідок удару РФ університет у Франківську

Також без вікон залишилась бібліотека університету та серйозно постраждала лабораторія «Сіменз».

За словами очільника вишу, наразі колектив університету оцінює збитки навчального закладу та вирішує питання щодо його посиленої охорони, щоб не допустити мародерства та зберегти майно.

Наслідки удару по Івано-Франківському університету нафти та газу / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

Як повідомляло агентство, в Івано-Франківську серед пошкоджених внаслідок російського удару будівель - Університет нафти і газу, ліцей та дитсадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-