В обстрілюваній Торецькій громаді  залишаються 11 тисяч цивільних, серед них 8 дітей

В обстрілюваній Торецькій громаді залишаються 11 тисяч цивільних, серед них 8 дітей

Ексклюзив
Укрінформ
На Донеччині, в постійно обстрілюваній російськими окупантами Торецькій громаді, наразі залишаються близько 11 тис. мирних жителів, серед них ще є вісім дітей. Евакуація триває.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном повідомили у відділі внутрішньої та інформаційної політики Торецької міської військово-цивільної адміністрації.

«У Торецькій міській територіальній громаді залишаються біля 11 тисяч місцевих жителів, з них вісім дітей було на вчора, 26 червня. Але особливо по дітях, то кожну годину ця цифра може змінитися, бо когось ще може вивезли, і кількість може мінятися протягом дня», - заявили у міській військадміністрації.

Там додали, що до 24 лютого 2022 року у цій громаді проживало майже 66 тисяч людей

і підкреслили, що наразі основне завдання, яке стоїть перед міською владою, – це вивезти якомога більше людей, і «це першочергова задача, бо російські терористи цілять по мирному населенню з усіх видів зброї».

«У нас багато людей ще залишаються. Обстріли не вщухають. Залишаються родини з дітьми ті, які відмовляються евакуюватися та переховують дітей. Але (правоохоронці і місцева влада – ред.) когось виявляють та вивозять. Все робиться для того, щоб вивезти», - підкреслили в МВА, додавши, що начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик особисто їздить разом з поліцейськими по громаді і евакуює людей.

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: Війна призвела до катастрофічних наслідків для українських дітей

У Торецькій міській громаді на сьогодні, 27 червня, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну війська РФ вбили 156 мирних мешканців та поранили 485. У цьому списку є також одна жінка, яка сьогодні загинула від ворожих обстрілів.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосило примусову евакуацію дітей із семи населених пунктів Донецької області, серед них і Торецька міська громада.

Донеччина наразі перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та різні інфраструктурні об’єкти.

Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-