За мера Мукачева Балогу внесли ₴30 мільйонів застави

За мера Мукачева Балогу внесли ₴30 мільйонів застави

Укрінформ
За мера міста Мукачево Андрія Балогу, заарештованого за підозрою в корупційних схемах, внесли заставу у розмірі 30 млн грн.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прессекретарка Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

«За мера Мукачева сьогодні внесено заставу у розмірі, визначеному ухвалою слідчого судді ВАКС», - сказала вона.

Читайте також: Україна серйозно ставиться до боротьби з корупцією - віцепрезидентка Єврокомісії

Як повідомлялося, ВАКС обрав меру Мукачева Андрію Балозі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу у 30 млн грн.

Він фігурує у справі щодо продажу за заниженою вартістю 3 га землі комунальної власності.

25 червня в СБУ заявили, що спільно з НАБУ та САП викрили міського голову та голову районної ради одного із міст Закарпатської області у причетності до корупційних схем.

Правоохоронці затримали мера Мукачева Андрія Балогу, голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя та начальника земельного відділу Мукачівської міської ради Артура Саміляка. Затримання пов‘язане з корупційною схемою продажу стадіону "Авангард", що знаходиться у Мукачеві.

У жовтні 2023 року СБУ та НАБУ вже проводили обшуки у фігурантів кримінального провадження, але тоді нікого з посадовців не затримували.

26 червня міському голові Мукачева та голові Мукачівської районної ради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем з метою продажу землі за заниженою вартістю.

26 червня ВАКС застосував запобіжний захід до міського голови у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави.

27 червня ВАКС обрав ексначальнику відділу міськради у Закарпатській області запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення п'яти мільйонів гривень застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-