Україна серйозно ставиться до боротьби з корупцією - віцепрезидентка Єврокомісії

Україна серйозно ставиться до боротьби з корупцією - віцепрезидентка Єврокомісії

Укрінформ
Реформи системи боротьби з корупцією в Україні почали давати якісні зміни.

Про це віцепрезидентка Єврокомісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова сказала під час спілкування з журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

«Тепер коли я приїжджаю до України і говорю про боротьбу з корупцією, я маю дуже тверде переконання, що держава серйозно до цього ставиться і хоче ретельно розслідувати справи, які вимагають достатньої кількості професіоналів», – сказала вона.

Юрова відзначила наявність в Україні таких превентивних методів, як прозорість публічних закупівель, суворих правил декларування активів для публічних посадовців і наголосила на підтримці збільшення кількості співробітників НАБУ, вилучення із закону про НАЗК обмежень повноважень органу та запуску лобізму.

«Комбінація всіх цих репресивних і превентивних заходів дали якісну зміну в боротьбі з корупцією», – впевнена віцепрезидентка Єврокомісії.

За її словами, коли премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну найкорумпованішою країною у світі, її це дуже засмутило і вона вважає це несправедливим.

Водночас Юрова зауважила, що корупція - серйозна проблема, але важливо, що є заходи й інституції, які дають цьому раду: «Дуже часто, коли я чую про корупційні скандали в Україні, я відповідаю: можливо, це через те, що система починає працювати, ми і знаємо про ці випадки».

Віцепрезидентка Єврокомісії підкреслила, що закриття переговорних глав щодо боротьби з корупцією на переговорах про вступ до ЄС залежатиме від України, та нагадала, що її країні, Чехії, на це знадобилося 5 років.

Читайте також: Глави антикорупційних органів України зустрілися з міністрами країн Веймарського трикутника

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що якби Україна справді була такою корумпованою, як її сприймають, то міжнародні партнери не надавали б нам допомоги і не розпочинали процес вступу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-