Кримінальну справу щодо настоятеля Святогірської лаври відправили до суду

Кримінальну справу щодо настоятеля Святогірської лаври відправили до суду

Укрінформ
Кримінальне провадження щодо митрополита, настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, який підозрюється у здачі окупантам позицій ЗСУ, вже скероване до суду для розгляду по суті.

Про це на брифінгу повідомила керівник пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про хід розслідування у справі митрополита Арсенія.

«Наразі матеріали кримінального провадження вже скеровані до суду для розгляду по суті. У кримінальному провадженні все залишилось так само, як і було на стадії підозри», - сказала Прищепа.

Вона нагадала, що митрополит в одній із своїх проповідей «озвучив місця розташування українських блокпостів навколо Святогірська». За що йому і було повідомлено про підозру за ч. 2 ст.114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух зброї, озброєння, бойових припасів та підрозділів ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Обмін полоненими: Україна передала Росії митрополита УПЦ МП Іоанафана

Як повідомлялося, Служба безпеки у квітні 2024 року задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія.

Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Правоохоронці не виключали, що настоятель Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсеній, який підозрюється у тому, що «здавав» окупантам позиції ЗСУ, міг мати спільників.

Фото: Святогірська Лавра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-