Зведені на Харківщині фортифікації перевірять експерти - ОВА

Зведені на Харківщині фортифікації перевірять експерти - ОВА

Укрінформ
У Харківській ОВА заявили, що експерти Інституту судмедекспертизи ім. Бокаріуса перевірять зведені в області фортифікаційні споруди.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Телеграмі.

"У межах антикорупційних заходів ХОВА додатково перевірить підрядників будівництва фортифікаційних споруд: призначено більше 200 незалежних експертиз. Сьогодні уклали меморандум ННЦ "Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса" для проведення експертиз щодо будівництва фортифікацій", – йдеться у дописі.

За словами Синєгубова, експертизи стосуватимуться якості робіт, цін на матеріали, зокрема відповідність їх ринковим, та об'ємів згідно з актами виконаних робіт.

"Першочергово мова йде про аналіз понад 200 оборонних споруд. Це – перший в Україні подібний досвід співпраці. Загалом відтепер перед тим, як закривати акти і підписувати їх, звертатимемося до фахівців для проведення експертних досліджень і отримання відповідних висновків", – заявив Синєгубов.

Як повідомлялося, питання якості, кількості, належного розміщення фортифікацій в області почали обговорювати після прориву окупаційної армії на Харківському напрямку 10 травня.

Читайте також: На Харківщині від земельного податку звільнять власників ділянок, відведених під фортифікації

25 травня ДБР розпочало слідство щодо командирів 125-ї окремої бригади тероборони та деяких приданих до бригади підрозділів. Заявляється, що бюро перевіряє рівень забезпечення та укомплектування людьми, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами, дії керівництва усіх ланок, можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

Водночас громадська організація "Харківський антикорупційний центр" повідомляє, що фірми, з якими ОВА підписала договори на будівництво, закуповують деревину не напряму у лісгоспів, а за схемою, що приносить державі мільйонні збитки.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-