На території «Охматдиту» встановлять три тимчасові трансформаторні підстанції

На території «Охматдиту» встановлять три тимчасові трансформаторні підстанції

Ексклюзив
Укрінформ
Унаслідок ракетного удару в Охматдиті зруйновано все електричне обладнання, компанія ДТЕК доставила до лікарні три трансформаторні підстанції для тимчасового заживлення нового корпусу медзакладу.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив менеджер департаменту розподільчих мереж ПРАТ "ДТЕК Київські електромережі" Юрій Герасько.

"Зараз в Охматдиті все підключено по тимчасовій схемі. Електричне обладнання, що належить лікарні, зруйновано повністю і скоріш за все, буде демонтоване... Наша задача на зараз - виконати тимчасову схему, щоб заживити новий корпус лікарні. Ця схема буде діяти на період того, як відновиться постійна схема. ДТЕК привезла в Охматдит тимчасові трансформаторні підстанції, їх буде три, щоб тимчасово заживити новий корпус лікарні. Все критичне обладнання буде заживлено, вентиляція, ліфти, реанімація - все життєво обхідне", - сказав Герасько.

Він додав, що нині новий корпус переключено на аварійне живлення, електричне обладнання лікарні середньої та низької напруги, яке потребує відновлення, також є дефіцитним, але знайти його можливо.

Водночас експерт не уточнив, скільки часу потрібно на відновлення електропостачання Охматдиту на постійній основі.

Рятувальники проводять аварійно-відновлювальні роботи в "Охматдиті" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Читайте також: РФ поширює фейки, намагаючись зняти з себе відповідальність за обстріл «Охматдиту» - ISW

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Станом на ранок 9 липня відомо про 42 загиблих та 190 постраждалих.

У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні "Охматдит". Зруйновані два поверхи корпусу лікарні площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів спрямував із резервного фонду державного бюджету 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи в лікарні "Охматдит".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-