Харківщина домовилася з «Нафтогазом» про забезпечення паливом когенереційних установок

Харківщина домовилася з «Нафтогазом» про забезпечення паливом когенереційних установок

Укрінформ
Когенераційні установки, якими обладнують теплопункти та котельні, визнані критичною інфраструктурою, вони забезпечуватимуться газом першочергово, про що є домовленість із НАК “Нафтогаз”.

Про це сказав на брифінгу начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Когенераційні установки виробляють електроенергію шляхом спалювання газу. Ці установки встановлюються у теплопунктах або котельнях, щоб вони були незалежними, бо зараз, якщо котельня залишиться без електроенергії, вона припиняє роботу - подачу теплоносія. При мінусовій температурі - це вже критична ситуація для житлового масиву. Звичайно, всі котельні, когенераційні установки визнані критичною інфраструктурою, і постачання газу для них – на першому місці”, - сказав Синєгубов.

За його словами, подача газу буде забезпечена.

Читайте також: На Харківському напрямку інтенсивність боїв залишається високою - військові

“Ми робили розрахунки, враховуючи потреби по місту Харкову, по населених пунктах, де наразі встановлюється когенерація, вони будуть повністю забезпечені подачею газу без втрат для населення, у тому числі, й Харківщини. Про це є відповідні домовленості з НАК "Нафтогаз", - сказав Синєгубов.

Як повідомлялося, 22 березня Росіяатакувала енергооб’єкти по всій країні, безпосередні наслідки відчули 12 областей. Електроживлення Харкова відбувається за рахунок інших регіонів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спростила приєднання когенераційних установок до теплових мереж, відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 19 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-