З Харківщини та Донеччини планують евакуювати понад 200 дітей - Мінреінтерації

З Харківщини та Донеччини планують евакуювати понад 200 дітей - Мінреінтерації

Укрінформ
З огляду на безпекову ситуацію з Харківщини примусово евакуюють 186 з їхніми сім'ями, а також 38 дітей з батьками з Донеччини.

Рішення Харківської та Донецької ОВА підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Мінреінтеграції.

"Через безпекову ситуацію в окремих населених пунктах Харківщини та Донеччини запровадили примусову евакуацію дітей. Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 186 дітей з їхніми родинами із 38 населених пунктів Ізюмського, Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів Харківської області. Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для здійснення евакуації з Харківщини розгорнуто збірні та приймальні пункти евакуації. У відомстві додають, що охочі виїхати із прифронтових територій можуть цілодобово телефонувати за номером гарячої лінії Харківської ОВА: 0 800 339 291.

Водночас на Донеччині евакуйовуватимуть з населених пунктів Лиманської та Іллінівської територіальних громад Краматорського району. Загалом планується вивезти 38 дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками. У Мінреінтеграції інформують, що для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.

Читайте також: У Варшаві пройшла акція у зв’язку з ракетними обстрілами України

"У більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо", - підкреслюють у міністерстві.

У Мінреінтеграції нагадують, що евакуація здійснюється безплатно. Про бажання виїхати також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Як повідомляв Укрінформ, цього місяця з Донецької області на Волинь вирушать чотири евакуаційні потяги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-