Уряд планує до листопада створити реабілітаційні відділення у лікарнях Харківщини

Уряд планує до листопада створити реабілітаційні відділення у лікарнях Харківщини

Укрінформ
Кабінет міністрів до 1 листопада планує створити реабілітаційні відділення у багатопрофільних лікарнях Харківщини.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на його Телеграм.

"Маємо також низку завдань і доручень, які міністерства та відповідальні органи мають оперативно виконати. Передусім це - створення реабілітаційних відділень у багатопрофільних лікарнях. Кластерні та надкластерні медзаклади повинні укласти договори з НСЗУ за пакетами реабілітаційної допомоги. Це необхідно зробити до 1 листопада цього року", - сказав він.

Шмигаль зазначив, що, окрім цього, Міністерство фінансів та Міністерство економіки мають розробити додаткові механізми та можливості для пільгового кредитування підприємств на Харківщині. До цієї роботи, за його словами, долучать Національний банк та державні банки.

Також прем'єр дав доручення Міністерству енергетики та Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури опрацювати питання перерозподілу наданих у вигляді гуманітарної допомоги когенераційних установок. Він підкреслив, що прифронтові регіони мають отримувати такі установки та міні-ТЕЦ передусім.

Читайте також: Уряд виділив майже ₴2 мільярди на відновлення теплопостачання Харкова

"Міндовкілля та Держагентство мають вжити заходів для проведення капітального ремонту гідротехнічних споруд Краснопавлівського водосховища", - сказав Шмигаль.

Крім того, він заявив, що Мінінфраструктури, Міндовкілля та обласна влада повинні опрацювати питання щодо можливих альтернативних джерел водозабезпечення області та захисту об’єктів водогосподарської інфраструктури.

"Ці завдання треба виконати у максимально стислі терміни, бо для Харківщини це пріоритетні питання", - наголосив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль перебуває з робочою поїздкою у Харкові, де, зокрема, перевірив роботу одного з енергооб’єктів та оглянув будівництво фортифікаційних укріплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-