У Хмельницькому відкрили рекрутинговий центр ЗСУ

У Хмельницькому відкрили рекрутинговий центр ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому відкрили центр рекрутингу української армії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Облаштували центр рекрутингу в приміщенні місцевого ЦНАПу по вулиці Соборна, 16. Тут можна ознайомитися з вакансіями в ЗСУ та інших силових структурах, отримати консультації із проходження військової служби, пройти профвідбір та психологічне тестування, дізнатися про соціальні гарантії та пільги для військовослужбовців і записатися на співбесіду з представниками конкретної військової частини.

У Хмельницькому відкрили рекрутинговий центр ЗСУ / Фото: Лілія Коцюк. Укрінформ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець нагадав, що в таких центрах не роздають повістки, а лише надають інформацію, аби знайти себе в Силах оборони.

“Наше завдання - допомогти сконтактувати з конкретною військовою частиною. У центрі рекрутингу пропонують тисячі вакансій: від операторів безпілотників, водіїв до діловодів. Станом на зараз маємо вже більше 10 тисяч звернень до мережі центрів, з них майже 4000 перебувають у процесі підбору вакансії та близько тисячі людей вже або служать, або в ТЦК чи навчаються в центрах”, - сказав Бежевець.

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін підкреслив важливість відкриття центру рекрутингу.

"Це надзвичайно продуктивний проєкт від Міністерства оборони. Завдяки співпраці з місцевим самоврядуванням буквально за кілька місяців вже з'явився рекрутинговий центр, в якому створені чудові умови для ефективної комунікації між громадою і Збройними силами України. Це майданчик, де добровольці зможуть прийти, отримати інформацію про ті чи інші роди військ. Зважаючи на свій власний досвід, навички, освіту, можуть самостійно обрати підрозділ ЗСУ, прикордонної служби чи поліції", - сказав Тюрін.

Читайте також: До рекрутингових центрів Міноборони вже звернулися понад 10 тисяч осіб

Однією з перших відвідувачів центру стала 31-річна хмельничанка Ірина Кульчицька.

“Я історик за освітою і добре розумію, якою ціною здобувається незалежність нашої країни. Тому хочу бути корисною, аби якнайшвидше настала наша перемога”, - сказала жінка.

Центр рекрутингу української армії став першим на Хмельниччині і 28-м в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі відкрили рекрутинговий центр ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-