До рекрутингових центрів Міноборони вже звернулися понад 10 тисяч осіб

До рекрутингових центрів Міноборони вже звернулися понад 10 тисяч осіб

Укрінформ
До рекрутингових центрів Міноборони України наразі вже звернулося понад 10 тисяч осіб.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” поінформував уповноважений представник МОУ з питань рекрутингу Олексій Бежевець, передає кореспондент Укрінформу.

“Станом на сьогодні до цієї мережі центрів вже звернулося понад 10 тисяч осіб. Усі вони отримали, як мінімум, допомогу і консультацію, і зрозуміли, що їм далі робити, як їм далі реалізувати свої наміри й долучитися до ЗСУ. Ці центри по-різному працюють у різних регіонах. Навіть у порівняно однакових містах ми бачимо дещо іншу картину по тому, наскільки ефективно пропонуються людям вакансії, наскільки ефективно вони заходять до лав Сил оборони”, - заявив він.

За його словами, задачею Міноборони є зараз зробити так, щоб це все було однаково якісно у всіх містах.

“У нас є міста-лідери, там, де у нас тисячі людей вже звернулися і сотні з них уже у формі, вже служать або проходять навчання у відповідних центрах. У деяких, менших, містах, ефективність і кількість звернень менша. Відповідно, недарма ми запускаємо різні комунікаційні кампанії, зокрема - доводимо інформацію через ЗМІ, підключаємо органи місцевого самоврядування до цієї діяльності, щоб максимально доносити до всіх людей, в усіх містах, там, де є центри, що така можливість є”, - поінформував Бежевець.

Читайте також: Як рекрути готуються стати воїнами

Представник МОУ додав, що є два виклики щодо цього процесу, одним з яких є максимально якісне забезпечення цієї роботи усіма рекрутерами.

“Оскільки це цивільні люди — ми їх тренуємо, навчаємо, як спілкуватися з людьми, як їм допомагати, як працювати з базою. І другий наш великий виклик — це щоб вся система працювала максимально злагоджено, щоб навіть ті випадки, які у нас зараз становлять менше одного відсотка серед наших кандидатів (коли трапляються якісь непорозуміння і десь людина себе, зрештою, не знаходить там, куди вона йшла), щоб цих випадків не було взагалі”, - зазначив він.

За його словами, ця система постійно адаптується і вдосконалюється, алгоритми змінює і покращує Генштаб, а Міноборони, своєю чергою, контролює кожного кандидата, аж до його конкретної частини.

Відповідаючи на питання, чи є запит і потреба відкривати такі центри у райцентрах, Бежевець сказав, що є задача – бути представленими у кожному облцентрі.

Читайте також: Людину треба мотивувати, тоді вона буде ефективною на полі бою - Сенцов

“У нас вже є регіони, наприклад, Полтавщина, Дніпропетровщина, де є центри рекрутингу й у райцентрах. До нас навіть звертаються безпосередньо громади райцентрів, кажуть, що вони теж хочуть, запрошують приїжджати до них і обіцяють забезпечити всю підтримку. Ми всі ці процеси запускаємо, організовуємо. Ми керуємося (такими факторами — ред.), як, по-перше, щоб у кожному регіоні (були ці центри — ред.), по-друге, дивимося, де реально є потік людей, з огляду на всі міграційні процеси, щоб забезпечити людям максимально близько до них цю можливість прийти, поспілкуватися, щоб це було максимально зручно для всіх”, - поінформував представник МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 18 червня цього року за 4 місяці роботи до рекрутингових центрів Міністерства оборони України звернулися понад 7 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-