У Сумах в рамках декомунізації перейменують 53 топоніми

У Сумах в рамках декомунізації перейменують 53 топоніми

Укрінформ
У Сумах в рамках декомунізації перейменують 53 топоніми - вулиці, сквери, площі та шляхопроводи.

Про це повідомили в Сумській райраді, передає Укрінформ.

"У рамках проведення дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого в Сумському районі перейменують 53 об'єкти топонімії. Це вулиці, провулки, сквери, площі та шляхопроводи", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, проєкт відповідного розпорядження підготовлено на підпис начальнику Сумської обласної військової адміністрації Володимиру Артюху.

Також погоджено «Перелік пам'яток культурної спадщини місцевого значення, щодо яких визначена потреба демонтажу (вилучення) з публічного простору та/або їх окремих елементів, які містять символіку російської імперської політики з дотриманням вимог законодавства у сфері охорони культурної спадщини».

Як повідомляється, наразі таких на Сумщині налічується 476.

Читайте також: Суворов програв, Щорс упав: як змінився міський простір України за два роки?

Водночас на території області досі є 21 об'єкт, який належить до переліку пам'ятних знаків, меморіальних/пам'ятних дошок, щодо яких визначена потреба демонтажу (вилучення) з публічного простору та/або їх окремих елементів, які містять символіку російської імперської політики.

Як повідомляв Укрінформ, жителі містечка Дружба, що на Сумщині, у квітні просили Верховну Раду повернути їхньому населеному пункту історичну назву - Хутір-Михайлівський.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-