У Києві відкривається виставка «Воля до перемоги. Воїни спорту»

У Києві відкривається виставка «Воля до перемоги. Воїни спорту»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї історії України у Другій світовій війні у понеділок, 22 липня, відкривається виставка «Воля до перемоги. Воїни спорту», присвячена участі України в Олімпійських іграх у Парижі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Виставка відбувається за підтримки Офісу Президента та у співпраці музею з Національним олімпійським комітетом України.

На виставці представлені артефакти, які висвітлюють історію олімпійського руху в Україні від часів відродження Олімпійських ігор наприкінці ХІХ ст. до сьогодення. Зокрема розповідається про одного з ініціаторів олімпійського руху Олексія Бутовського.

Основу експозиції складають промовисті докази того, як Росія нищить спортивну інфраструктуру України.

На виставці представлені артефакти, що були зібрані на зруйнованих спортивних локаціях. Це пошкоджені, розбиті та оплавлені внаслідок бойових дій російської армії фрагменти нагородних кубків, спортивний інвентар, стадіонні крісла та багато іншого.

У МКІП зазначили, що «війна забирає в України й найцінніше - життя наших співвітчизників. Від початку широкомасштабного російського вторгнення загинуло майже 500 українських спортсменів і тренерів. Мартиролог загиблих невпинно зростає».

Читайте також: У Київській Лаврі презентували мистецький проєкт «Молитва за Україну»

Окремий розділ виставки, де представлені світлини Миколи Синельникова, свідчить про непереможний дух українських воїнів спорту. Митець показав, як українські спортсмени тренуються на майданчиках, зруйнованих російськими ударами.

Виставка «Воля до перемоги. Воїни спорту» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

«Попри все Україна відправляє делегацію своїх спортсменів на Олімпіаду: 140 учасників змагатимуться у 23 видах спорту. Участь України в Іграх цьогоріч - це потужний меседж світовій спільноті, що наш народ бореться і здатен перемагати», - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Полтаві відкрилась мультимедійна виставка The Will to Win, яка супроводжуватиме українську збірну на літніх Олімпійських іграх 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-