На Миколаївщині ідентифікували військового РФ, який жорстоко поводився із цивільними

На Миколаївщині ідентифікували військового РФ, який жорстоко поводився із цивільними

Укрінформ
На Миколаївщині ідентифікували російського військового, який жорстоко поводився із цивільними під час окупації частини області.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ідентифіковано російського військового, який жорстоко поводився із цивільними під час окупації частини Миколаївщини. ️За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури російському військовослужбовцю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що підозрюваний був командиром відділення другого розвідувального взводу першої розвідувальної роти 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади РФ.

️За даними слідства, підозрюваний разом з невстановленими військовослужбовцями РФ під час тимчасової окупації Баштанського району ув’язнив чотирьох місцевих жителів та застосовував до них фізичне та психологічне насильство.

Читайте також: На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову

Він принижував їхню честь і гідність, створював неналежні умови утримання, одному з потерпілих погрожував зґвалтуванням з метою отримання відомостей про місцевих жителів - колишніх учасників АТО (ООС) та фактів їх взаємодії з ЗСУ.

Як повідомлялося, на деокупованій території Миколаївщини правоохоронці задокументували жорстоке поводження з цивільним населенням та встановили факт умисного вбивства військовослужбовцями РФ 74-річного місцевого мешканця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-