У прифронтових і прикордонних регіонах розпочали мовлення ще п’ять радіостанцій

У прифронтових і прикордонних регіонах розпочали мовлення ще п’ять радіостанцій

Укрінформ
Нацрада спільно з фондом «Партнерство за сильну Україну» розпочали проєкт зі збільшення українського мовлення на прикордонних і прифронтових територіях.

У його межах 23 липня п’ять радіостанцій почали трансляцію на Донеччині, Запоріжжі, Сумщині, Одещині та Харківщині. Про це повідомила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, передає Укрінформ.

«23 липня вже розпочалося мовлення на частотах у п’яти областях. Best FM і «Радіо М» запустились на Донеччині, Best FM на Запоріжжі, «Громадське радіо» і NovaLine на Сумщині, «Громадське радіо» на Одещині та NovaLine на Харківщині. Найближчим часом очікується старт мовлення «ІКС ОН» на Херсонщині», - вказується у повідомленні Нацради.

Загалом ініціатива охоплює 16 частот у семи стратегічно важливих областях: Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській.

Необхідність такого проєкту в Нацраді пояснили тим, що українські медіа зазнали значних втрат та руйнувань, а національний інформаційний простір щодня потерпає від атак російської пропаганди та інформаційно-психологічних операцій.

Попри те, що Національна рада запровадила спрощену процедуру отримання тимчасових дозволів на мовлення, фінансове навантаження на мовників залишалося суттєвим, особливо в комерційно непривабливих, але стратегічно важливих регіонах. Тому Фонд «Партнерство за сильну Україну» взяв на себе важливе зобов’язання компенсувати вартість послуг Концерну РРТ із трансляції програм протягом року. Загальна сума підтримки становитиме майже 4 мільйони гривень, повідомили у Нацраді.

ФПСУ − це потужна донорська програма, що фінансується урядами восьми країн: Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, США, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. Фонд реалізує проєкти, спрямовані на посилення стійкості України в умовах російської агресії, зосереджуючись передусім на деокупованих і прифронтових територіях.

Читайте також: Нацрада продовжила на 10 років ліцензії телеканалам «Перший» і «Суспільне Донбас»

До проєкту залучено шість провідних радіостанцій: АТ «НСТУ» (Суспільне мовлення); ПГО ТРК «Громадське радіо»; ТОВ «Іксон медіа» («ІКС ОН»); ТОВ «ТРВК «Комра» («Best FM»); ТОВ «ТРК «Матрікс+» («NovaLine»); Телерадіокомпанія «Можливість» («Радіо М»).

Завдяки реалізації цього проєкту українці на прикордонних та прифронтових територіях отримають безперешкодний доступ до якісного українського контенту, що є критично важливо в умовах безперервної інформаційної війни.

Як повідомлялося, 30 травня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала п’ять тимчасових дозволів на мовлення українським радіостанціям на прифронтових і прикордонних територіях.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-