У Харкові під авіаудар потрапив будинок бізнесмена та волонтера Юрія Сапронова

У Харкові під авіаудар потрапив будинок бізнесмена та волонтера Юрія Сапронова

Фото
Укрінформ
У Харкові під авіаудар РФ потрапив будинок відомого у місті бізнесмена та волонтера, власника гольф-клубу Юрія Сапронова, поранені двоє його працівників.

Про це Сапронов повідомив журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

«Це війна… Ми ж воюємо зі звірами - полювання на людей триває щодня. Влучили до мене. Відбудуємо. Влучили, я знаю, УМПБ Д30 (уніфікований міжвидовий планерувальний боєприпас - ред.). Важко сказати - цілеспрямовано чи ні. Люди живі. Поранені двоє моїх помічників: рвані рани обличчя в одного, у другого – ноги», - розповів волонтер.

За його словами, влучили в будиночок охорони та гаражі, є багато руйнувань у садибі.

В будинку родина Сапронових мешкає останні 17 років.

Від початку повномасштабного вторгнення бізнесмен активно допомагає військовим підрозділам.

«Другого березня (2022 року - ред.) я видав першу військову гуманітарку. Не хочеться вірити, що вони (війська РФ - ред.) стільки чекали (щоб завдати удару - ред.). Точок по місту було кілька, а останні півроку, ну, принаймні, раз на 10 днів приїздили хлопці (українські військові - ред.). Не хочу вірити, що це прицільно, але я дізнаюся, якщо це так. Головне, що всі живі», - сказав Сапронов.

На момент удару в будинку перебувала його дружина - вона не постраждала.

Удар КАБами по середмістю Харкова / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

«Попадання пряме було в машину, від неї залишився диск і шматок двигуна… Не думав, що так може бути. Зараз треба зрозуміти, чи живі тварини - чотири коти ночували в будинку охорони», - додав Сапронов.

Він зауважив, що не припинить займатися волонтерством.

Читайте також: Кількість поранених від обстрілу промзони у Харкові зросла до дев’яти

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в пресслужбі Харківської ОВА, внаслідок удару постраждали загалом троє людей: двоє чоловіків і жінка.

«У чоловіків - вибухові поранення з пошкодженням голови, тулубу, кінцівок. Без госпіталізації. У жінки - ушкодження правої гомілки. В стані середньої тяжкості поранену госпіталізували», - розповіли в ОВА.

Від початку доби війська РФ чотири рази обстріляли Харків: о 5:15, 12:12, 14:15 та 16:45. У Немишлянському районі під ракетним ударом був офіс швейцарського фонду FSD, який займається гуманітарним розмінуванням. Пошкоджена адміністративна будівля, транспортне підприємство, житлові будинки, автомобілі. У Холодногірському районі били по промисловій зоні, там постраждали дев’ятеро містян, є руйнування інфраструктури та пошкоджені автомобілі.

Читайте також: Вранці росіяни ударили по Харкову ракетою «Іскандер-М» - поліція

О 16:45 ударили авіабомбою по приватному житловому сектору в середмісті. Поранені троє людей.

Повітряна тривога в Харкові триває з 18:31 23 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-