На Закарпатті ЮНІСЕФ спрямувала ₴13 мільйонів на захист дітей

На Закарпатті ЮНІСЕФ спрямувала ₴13 мільйонів на захист дітей

Фото
Укрінформ
На Закарпатті у 2023-2024 роках ЮНІСЕФ спрямувала 13 мільйонів гривень на захист дітей.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

"Менш ніж за два роки майже 500 тисяч осіб у всій області отримали допомогу від Фонду у сферах захисту дітей, освіти, здоров'я та харчування, психосоціальної підтримки, підготовки до зими та інших. Тільки на заходи, спрямовані на питання захисту дітей (підтримка сімей, зокрема і матеріальна, супровід психолога, запобігання насильству тощо), у 2023-2024 роках ЮНІСЕФ спрямував 13 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у межах зустрічі керівництва Закарпатської ОВА та керівниці Львівського регіонального офісу представництва ЮНІСЕФ в Україні Нінке Воппен обговорили майбутній спільний проєкт зі створення на Закарпатті «Барнахуса» – міждисциплінарного і міжустановчого спеціалізованого центру.

Планується, що тут працюватимуть з дітьми, які постраждали від насильства або стали свідками подібних злочинів.

«Це вкрай важлива ініціатива, що покликана розвивати систему правосуддя, толерантного до дитини», – зауважив перший заступник голови обласної військової адміністрації.

Читайте також: Переселенців, діти яких продовжать навчання онлайн, не позбавлять виплат - Верещук

Партнери також розуміють, які виклики чекають країну прийдешньої зими, тому готові надати відповідно до потреб області альтернативні джерела живлення для того, щоб забезпечити електроенергією водоканали, заклади освіти й охорони здоров’я.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 18 липня відбулася зустріч віцепрем'єрки з верховним комісаром ООН у справах біженців. Сторони обговорили підготовку України до зими.

Фото: Закарпатська ОВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-