Підтоплення тунелів: запобіжний захід обрали ще одному посадовцю київського метро

Підтоплення тунелів: запобіжний захід обрали ще одному посадовцю київського метро

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель КП «Київський метрополітен» у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва у межах провадження щодо підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська» судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель КП «Київський метрополітен», підозрюваному у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст.367 Кримінального кодексу України).

Також ухвалою суду підозрюваному заборонено спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні. Крім того, він має здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон. Строк дії запобіжного заходу - до 23 вересня 2024 року.

Читайте також: Суд відправив під домашній арешт керівника Київського метрополітену

У прокуратурі нагадали, що начальника служби колії, тунельних споруд КП «Київський метрополітен» підозрюють у неналежному виконанні посадових обов’язків, що призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю та його подальшого підтоплення на ділянці київського метро між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня столичний суд відправив під цілодобовий домашній арешт виконувача обов’язків начальника комунального підприємства «Київський метрополітен».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-