На Львівщині вшановують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

На Львівщині вшановують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

Укрінформ
На Львівщині вшановують пам'ять більш як сімдесяти людей, які загинули 22 роки тому на летовищі «Скнилів» унаслідок трощі під час авіашоу.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

"Це був звичний мирний день 22 роки тому, який став чорною сторінкою в історії Львова та всієї України – Скнилівська трагедія", - зазначається в повідомленні.

Козицький нагадав, що в цей день, 27 липня 2002 року, жителі Львівщини зібрались, аби подивитися авіашоу: "Атмосфера була сповнена передчуттям захопливого видовища. Все йшло за планом, аж раптом літак Су-27, виконуючи найскладніші фігури пілотажу, втратив керування і впав у натовп глядачів"

Того дня жахлива авіатроща забрала життя 77 людей, з них 28 - діти.

"Вічна пам'ять жертвам Скнилівської трагедії. Співчуття тим, хто втратив близьких", - йдеться в дописі.

Скнилівська трагедія – аварія, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Через падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинули 77 людей, серед них 28 дітей. Постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Як повідомляв Укрінформ, до відповідальності за трагедію було притягнено 10 осіб. До 6 років ув’язнення було засуджено генерал-майора Анатолія Третьякова, який виконував обов’язки командувача 14-го авіаційного корпусу. 5 років ув`язнення отримав керівник польотів із землі підполковник Юрій Яцюк. Льотчика Володимира Топонара засудили до 14 років ув’язнення, а льотчика Юрія Єгорова - до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-