В Одесі затримали шістьох молодиків, які підпалювали авто військових

В Одесі затримали шістьох молодиків, які підпалювали авто військових

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримали в Одесі групу кур’єрів сервісу доставки їжі, які за дорученням ФСБ намагалися знищити понад 15 службових позашляховиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

У результаті спецоперації у різних частинах міста майже одночасно були затримані всі учасників злочинного угруповання віком від 18 до 24 років.

У поле зору ФСБ вони потрапили як активні користувачі Телеграм-каналів із пошуку легкого заробітку, де залишали свої резюме.

В одному із таких чатів молодикам відповів представник російської спецслужби і запропонував гроші в обмін на знищення авто українських воїнів.

Фігуранти отримували вказівки від одного куратора із ФСБ, а під час вчинення злочину діяли переважно у парі. Наприклад, один підпалював, інший - знімав це на відео.

Працюючи під прикриттям кур’єрської доставки, фігуранти на власних скутерах об’їжджали місто, де встановлювали адреси паркування автомобілів Сил оборони.

Потім вони відправляли фото потенційних цілей своєму російському куратору для погодження.

Відео: СБУ

Після команди від ФСБ зловмисники вночі прибували до паркомісць військових авто, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали, процес знищення знімали на відео, яке потім передавали куратору.

У подальшому загарбники планували використати ці відео для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій проти України.

Читайте також: У Рівному затримали агента ФСБ, який підпалив службовий пікап ЗСУ

У затриманих вилучено саморобні запалювальні суміші та мобільні телефони із доказами злочинів.

Усім шістьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України) та інших військових формувань).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві затримали двох диверсантів, які на замовлення здійснювали підпали обладнання критичної інфраструктури та автомобілів військових.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-