Львівські лікарі видалили дворічній дівчинці злоякісну пухлину нирки

Львівські лікарі видалили дворічній дівчинці злоякісну пухлину нирки

Укрінформ
Лікарі дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова видалили велетенську злоякісну пухлину нирки дворічній тернополянці Марійці.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медичне об’єднання Львова, передає Укрінформ.

“Велетенська пухлина нирки - вагою понад 1 кг! І це у 2-річної дівчинки! Новоутвір сягнув загрозливих для життя дитини розмірів. До того ж – був злоякісним та міг спричинити виникнення метастазів. За порятунок малечі взялися спеціалісти дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новоутворення у дівчинки виявили у травні в Черкасах, коли дівчинка гостила у бабусі. УЗД показало на правій нирці величезне новоутворення: нефробластома – пухлина нирки, яка є найпоширенішим злоякісним ембріональним захворюванням у дітей. Тобто пухлина від самого народження непомітно зростала разом з Марійкою.

На момент обстеження пухлина сягала 20 сантиметрів і важила понад кілограм, тоді як вага самої дитини - 12 кг. Новоутворення тиснуло на внутрішні органи й могло спричинити летальну кровотечу.

Черкаські медики направили родину до львівської лікарні Святого Миколая. Але прооперувати дівчинку одразу було неможливо. Спочатку необхідно було знищити ті пухлинні клітини, які вже потрапили у кровоносну систему дитини. Тому лікарі екстрено призначили маленькій пацієнтці хіміотерапію.

Читайте також: Львівські хірурги зробили унікальну операцію дівчинці, в якої пальці рук були збільшені у чотири рази

Після курсу хіміотерапії Марійці зробили операцію. Пухлину відділили від дванадцятипалої кишки, діафрагми, печінки, товстої кишки та нижньої порожнистої вени. Також видалили праву нирку дівчинки.

У лікарні зазначили, що тригодинна операція пройшла успішно. Дівчинці призначили ще один курс хіміотерапії, щоб знищити пухлинні клітини, які, можливо, ще циркулюють у її крові.

Як повідомляв Укрінформ, у червні лікарі дитячої лікарні Святого Миколая у Львові впродовж семи місяців виходжували крихітку, яка народилася передчасно та мала вагу лише 600 грамів.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-