Мандрівник пройшов двома хребтами Карпат - привертав увагу до їх забудови вітряками

Мандрівник пройшов двома хребтами Карпат - привертав увагу до їх забудови вітряками

Фото
Укрінформ
Закарпатський мандрівник Іштван Цап 33 години пройшов двома карпатськими хребтами, аби привернути увагу до проблем із їхньою забудовою вітряками.

Про це він розповів у коментарі Укрінформу.

Мандрівник пройшов двома хребтами Карпат, щоб привернути увагу до їх забудови вітряками / Фото надані Іштваном Цапом

"У загальному результаті в мене вийшло у соло поході пройти 112 кілометрів високогір’ям Карпат. Це день, ніч та іще один день практично неперервного руху. Я стартував із Волосянки в Ужгородському районі і далі рухався Вододільним хребтом до Боржавських полонин, через Воловець на Міжгір'я", - зазначив Цап.

За словами, він запланував пройти цим марштрутом давно, утім, тричі за останні місяці намір зривався - через зміну погоди, травму та зустріч із вовками.

"Знизу, із наших міст нам здається, що гори - великі та безмежні, а полонини в нашому карпатському високогір'ї безкраї. Насправді, це не так. Гори становлять лише 5% від території нашої країни. Високогір'я - іще менше, це дуже малий відсоток. Тож мені хотілося довести і показати, що дві з найбільших полонин Українських Карпат за бажання можна пройти «на одному подиху» - відтак, це дуже важливі та цінні території, і коли хтось із забудовників хоче використати їх для забудови - це неправильно. Надто цінний ресурс для економічних експериментів", - підкреслив Цап.

Читайте також: Держсекретар Угорщини відвідав Закарпаття - обговорював інфраструктурні й гуманітарні проєкти

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті в 2019 році запустили проєкт із забудови вітряками Боржавських полонин турецьким інвестором. Активісти організувалися в рух захисту Боржави та протистояли компанії забудовника у судах. Наразі цей проєкт призупинений рішенням суду.

Водночас після повномасштабного вторгнення з'явився іще один проєкт для встановлення ВЕС, який передбачає часткову забудову Вододільного хребта на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-