Понад 500 ударів за кілька місяців: на Харківщині росіяни цілеспрямовано атакують дронами цивільних

Понад 500 ударів за кілька місяців: на Харківщині росіяни цілеспрямовано атакують дронами цивільних

Фото
Укрінформ
На Харківщині за останні місяці зафіксували понад 500 російських ударів FPV-дронами по цивільному населенню.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Ворог усе частіше цілеспрямовано скеровує FPV-дрони саме по цивільних людях. Понад 500 таких випадків зафіксовано за останні кілька місяців. Йдеться саме про цілеспрямований терор, тому що оператор дрона не може не бачити, що б'є по цивільній людині. Тому окупанти свідомо обирають мішенню мирних жителів”, - розповів Синєгубов.

Читайте також: Авіаудар по Харківщині: рятувальник приїхав на пожежу в свій дім, де загинула дружина

Начальник Слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов такі удари називає новою тактикою терору з боку окупантів.

“У наших прикордонних населених пунктах ворог працює FPV-дронами по місцевих жителях. Цілять у цивільні автівки та місця скупчення людей», — зазначив Болвінов у Фейсбуці.

За даними поліції, 30 липня близько шостої ранку росіяни вдарили по пішій переправі в Куп'янську, внаслідок чого поранено 71-річного чоловіка.

“В Куп'янську це вже четвертий випадок за останні дні, перед тим російські безпілотники влучили в дах багатоповерхівки, заправку та стелу з назвою на в'їзді до міста”, - розповів Болвінов.

Як повідомлялося, 20 липня окупанти вдарили FPV-дроном по магазину в прикордонному селі Івашки Золочівської громади Богодухівського району, четверо людей поранено.

Фото: Сергій Болвінов/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-