Росіяни за місяць майже 2000 разів били по прикордонню Сумщини, Чернігівщини та Харківщини

Росіяни за місяць майже 2000 разів били по прикордонню Сумщини, Чернігівщини та Харківщини

Укрінформ
Упродовж липня Росія здійснила близько 2 тисяч обстрілів прикордоння Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Загалом протягом липня Росія здійснила біля 2 тисяч обстрілів в межах Чернігівщини, Сумщини та Харківщини, відкриваючи вогонь зі своєї території. Більшість засобів - артилерійські, але також активно ворог застосовує і безпілотні літальні апарати. Також долучає до обстрілів і свою авіацію", - сказав Демченко.

Він зазначив, що найбільше від обстрілів потерпають Сумська та Харківська області.

Також, за його словами, ворог не відмовився від диверсійно-розвідувальної діяльності, однак активність ДРГ зараз значно менша.

Читайте також: Ворог наразі не розгортає додаткові сили біля кордону з Сумщиною - Демченко

Щодо кордону з Білоруссю, то, за словами, Демченка, за останній час "ніяких неординарних випадків не фіксувалося". Він зазначив, що наразі на території Білорусі у Росії немає достатніх сил для "дій по вторгненню на українську територію".

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу 31 раз обстріляли з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, унаслідок чого пролунав загалом 94 вибухи. Вночі та вранці 1 серпня здійснили ще три обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-