Депутати Тернопільської облради знову голосуватимуть за звільнення Головка з посади

Депутати Тернопільської облради знову голосуватимуть за звільнення Головка з посади

Укрінформ
Під час другого пленарного засідання 7 сесії Тернопільської облради депутати внесли до порядку денного питання про звільнення Михайла Головка з посади голови Тернопільської обласної ради після озвучення рішення суду про поновлення його на посаді.

Триває підготовка до голосування, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«Суд визнав рішення Тернопільської облради неправомірним. Ми не даємо оцінку рішенню суду. Але ми маємо повне право говорити, що це є неправильно і несправедливо. Тому враховуючи, що рішення суду вступило в дію негайно і Михайло Головко поновлений на посаді голови облради, відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування» і відповідно до регламенту обласної ради депутати висувають вимогу про звільнення його з посади голови обласної ради», - зазначив депутат облради, начальник відділу методичного забезпечення, взаємодії з Верховною Радою та органами місцевого самоврядування Денис Милий.

Вимогу внести до порядку денного питання про звільнення Михайла Головка з посади голови облради підтримади 39 депутатів.

За звільнення голови Тернопільсько голосуватимуть шляхом таємного голосування. Зараз триває підготовка до голосування.

Читайте також: Апеляційний суд поновив Михайла Головка на посаді голови Тернопільської облради

У четвер, 1 серпня, Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка про поновлення на посаді та виплату 591 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу.

Як повідомляв Укрінформ, восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові поновив Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради.

Раніше його звільнили з посади голови Тернопільської облради під час сесії, яка відбулася 26 жовтня 2023 року. Він звернувся до суду і 18 березня цього року в Тернопільському окружному адміністративному суді відмовили повністю у задоволенні його позову.

Зазначається, що у червні 2023 року НАБУ і САП затримали тоді діючого голову облради Головка і двох заступників начальника Тернопільської ОВА Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука. Затримані вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за перераховані його ТОВ кошти за виконані роботи з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-