На Запоріжжі придбають ще 25 шкільних автобусів

На Запоріжжі придбають ще 25 шкільних автобусів

Укрінформ
На Запоріжжі влада уклала угоду про закупівлю 25 шкільних автобусів, аби вирішити питання підвезення до навчальних закладів для майже тисячі дітей.

Про це у Фейсбуці повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на заступника голови ОВА Михайла Семікіна, передає Укрінформ.

«Вже укладено угоду про закупівлю 25 шкільних автобусів. Це дозволить вирішити транспортне питання для майже тисячі дітей Запорізької області», - повідомив Семікін.

За його інформацією, йдеться про безпечне підвезення школярів з тих закладів, де укриття відсутні або ще не відремонтовані. Нині ж влада має на меті повернути 50 тисяч учнів за шкільні парти.

«У червні почалося будівництво «підземних» шкіл. Наразі активно ведуться роботи на 6 локаціях, найближчим часом розпочнемо будівництво ще на двох. Це дозволить безпечно навчати офлайн до 7 тисяч дітей», - запевняє Семікін.

Читайте також: Уряд Японії долучиться до реалізації освітніх проєктів на Харківщині

Він додав, що поступово з 2 вересня до 31 грудня будуть створені умови для очного або змішаного навчання для більш як 40 тисяч дітей. Протягом 2025 року планується закрити потребу повністю.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення понад 112 шкіл Запоріжжя припинили роботу. Кількість учнів зменшилася на 47 тисяч. Понад 4 тисячі вчителів змінили місце проживання.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі розпочалося будівництво «підземних шкіл».

Фото ілюстративне / Микола Мякшиков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-