Ракетний удар по казармі: суд залишив довічний вирок ексочільнику Миколаївської прокуратури

Ракетний удар по казармі: суд залишив довічний вирок ексочільнику Миколаївської прокуратури

Укрінформ
Одеський Апеляційний суд залишив без змін вирок колишньому очільнику Миколаївської окружної прокуратури Геннадію Герману, за яким чоловік отримав довічне ув’язнення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Суспільне.

Геннадія Германа визнали винним у співпраці з російською спецслужбою та засудили за держзраду до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. На засіданні були присутні родичі бійців, які загинули в казармах Миколаєва у березні 2022 року. Вони впевнені, що саме Герман навів ворожу ракету на казарми, та вимагають обміняти засудженого на військовополонених українських морпіхів.

За словами матері загиблого захисника Оксани Руцької, після того, як вирок апеляційного суду вступить у законну силу, обмін зрадників на військовополонених цілком можливий.

Читайте також: В Одесі затримали агента ФСБ, який коригував ракетні удари по місту

Як повідомляв Укрінформ, за даними правоохоронців, екскерівник Миколаївської окружної прокуратури Геннадій Герман передавав спецслужбам РФ за завданням кураторів інформацію про наслідки обстрілів Миколаївщини, кількість загиблих і поранених, паролі для проходження блокпостів, персональні дані військовослужбовців, фіксував роботу ДСНС з ліквідації обстрілів, збирав та надавав інформацію про місце дислокації військових підрозділів.

Геннадія Германа також пов’язують з наведенням ракетного удару в березні 2022 року по казармах в Миколаєві, де загинула велика кількість військових.

28 червня 2023 року Приморський райсуд Одеси призначив Герману покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацію належного майна. Після цього адвокати Германа подали на апеляцію.

Фото: Суспільне Одеса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-