На Сумщині оголосили обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів

На Сумщині оголосили обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів

Укрінформ
На Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з населених пунктів п'яти громад Сумського району, йдеться про 6 тис. цивільних.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Сумська ОВА.

"Сьогодні під час засідання Ради оборони області розглядалася оперативна ситуація в регіоні. За результатами засідання було підписане розпорядження начальника Сумської ОВА щодо впровадження обов’язкової евакуації 23 населених пунктів 5 громад Сумського району – Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської та Хотінської, які потрапляють в зону вогневого ураження ворога", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ОВА, йдеться про близько 6 тисяч людей, серед них 425 дітей.

Читайте також: Евакуація із Донеччини: за добу вивезли 481 дитину

"У першу чергу, безумовно, завдання поставлене щодо евакуації сімей з дітьми. Наразі підготовлені місця, де вони будуть мешкати – у найбільш безпечних місцях, які можливо сьогодні визначити і виділити для цієї категорії громадян", – наголосив начальник ОВА Володимир Артюх.

Як повідомляється, розпорядження набуло чинності з моменту підписання.

За словами Артюха, поставлені задачі правоохоронним органам, ДСНС, громадам, військовим районним адміністраціям, працюють відповідні департаменти обласної адміністрації, підготовлені евакуаційні сили і засоби для того, щоб захистити і не наражати на небезпеку населення в цих населених пунктах.

Начальник ОВА додав, що ситуація у Сумській області залишається досить напружена, але контрольована Збройними силами України.

"Ситуація на Сумщині досить напружена. Більше доби тривала повітряна тривога. Я дякую нашим Збройним силам, Силам протиповітряної оборони, які знищують навіть балістичні ракети. І дуже багато вибухів, які чують сьогодні жителі Сум та області – це робота нашої протиповітряної оборони. Такого прикриття ще не було на Сумщині", - зазначив він.

За словами Артюха, під час засідання Ради оборони області обговорили оперативну ситуацію.

"Військове командування зазначило, що обстановка під контролем Збройних сил. ЗСУ всім забезпечені для виконання відповідних задач, поставлених Верховним головнокомандувачем. Обласна військова адміністрація, районні військові адміністрації, громади надають всебічну допомогу для виконання цих бойових задач", - поінформував начальник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумах через активізацію бойових дій повітрна тривога тривала понад добу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-