Як відбувається евакуація із 28 населених пунктів Сумщини

Як відбувається евакуація із 28 населених пунктів Сумщини

Фото, відео
Укрінформ
В Сумській області через російські обстріли є потреба в евакуації близько 20 тисяч людей з десятикілометрової зони, що потрапляє в зону вогневого ураження.

Про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Під час чергового засідання Ради оборони Сумської області було прийнято рішення про обов’язкову евакуацію населення з 28 населених пунктів у семи об'єднаних територіальних громадах Сумської області.

У Нацполіції зазначили, що до евакуації залучені рятувальники, представники громад, військових адміністрацій та правоохоронці.

Читайте також: На Сумщині оголосили обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів

Евакуаційні групи транспортують і супроводжують населення, зокрема сім’ї з дітьми, маломобільних та літніх людей.

Поліцейські здійснюють супровід евакуаційних колон, забезпечують правопорядок у місцях попереднього збору та допомагають громадянам.

За даними Нацполіції, з початку повномасштабного вторгнення на Сумщині загинуло 270 людей, з них 14 дітей. За останні два місяці внаслідок обстрілів регіону загинуло 6 людей, з них одна дитина.

Поліція закликає жителів прикордоння не наражати себе на небезпеку і у разі потреби звертатися на лінію 102.

Читайте також: Діти в шоломах і бронежилетах: як відбувається евакуація з прифронтової Донеччини

В Нацполіції зауважили, що детальну інформацію про час і місце збору та запис на евакуацію можна отримати у голів та старост громад.

«З усіх питань стосовно евакуації населення з прикордоння Сумського району можете звернутися до оперативного чергового евакуаційного Штабу Сумської районної військової адміністрації за номером телефону: 0506507083», - наголосили в Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, із зони активних бойових дій у Торецькій громаді та Покровському районі Донецької області рятувальники з початку тижня евакуювали 44 жителя, зокрема 11 дітей та 11 маломобільних осіб.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-